Pagina 1 van 4

Reizigersvaccinatie (reisprik)

LCRVoordat u een buitenlandse reis gaat maken is het belangrijk na te gaan of er bescherming nodig is tegen ziekten die wij hier niet of nauwelijks kennen. Dat buitenland hoeft niet eens zo ver te zijn; voor Turkije worden ook vaccinaties aanbevolen. Bij Gezondheidscentrum Dillenburg is dr. Troe verantwoordelijk voor de reizigersadvisering en reizigersvaccinaties. Hij is hiervoor volledig gecertificeerd, zodat door alle zorgverzekeraars (bij aanvullende verzekering), vergoeding (75-100%) van het advies en de vaccins wordt gegeven. Tevens heeft ons centrum toestemming om gele koorts vaccinaties te mogen geven.

De procedure is als volgt:

  • Neem geruime tijd voordat u een reis naar het buitenland gaat maken contact met ons op. U wordt verzocht het formulier reizigersadvies in te vullen. Dit formulier kunt hier digitaal invullen of bij de balie ophalen. Wilt u zo mogelijk een vaccinatieboekje of oude vaccinatiegegevens toevoegen. Geef ook duidelijk uw reisroute aan, dat is vooral belangrijk voor het nakijken van malariaprofylaxe.
  • Nadat het formulier, zo volledig mogelijk, is ingevuld en bij ons retour is, zal dr. Troe uw advies samenstellen en de vaccinaties bestellen bij apotheek de Hoge Zijde.
  • Vervolgens belt de assistente u op voor een afspraak op het vaccinatiespreekuur. Dat is in principe op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 15 en 16 uur, maar er kan in overleg ook 's ochtends vroeg worden gevaccineerd.
  • Voordat u op uw afspraak komt, haalt u de vaccins bij voorkeur een dag van tevoren of minimaal een half uur voor uw afspraak op bij apotheek de Hoge Zijde. De vaccins betaalt u bij de apotheek.
  • Daarna meldt u zich bij onze balie. De kosten voor onze advisering en het vaccineren dient u contant of met pin bij de assitente af te rekenen. Soms kunnen niet alle vaccins in één consult worden gegeven, er wordt dan een vervolgafspraak met u gemaakt.

Als u koorts heeft of grieperig bent, kunt u het vaccineren beter even uitstellen. Tijdens het consult ontvangt u mondelinge en schriftelijk informatie voor uw reis en wordt eventuele anti-malaria medicatie besproken. Zonodig ontvangt u een medicatiepaspoort of een diabetesverklaring.

Tarieven volwassenen

  • Voor een advies plus het uitschrijven van een recept(en) plus het vaccineren plus een eventueel herhaalrecept wordt gerekend: € 29,90.
  • Voor een advies plus een recept wordt berekend: € 19,90.
  • Voor een herhaalvaccinatie voor bijvoorbeeld Havrix® of alleen een advies wordt berekend: € 9,90.

Tarieven kinderen tot 18 jaar

  • Standaard tarief: € 14,90.

Bovenstaande bedragen dienen vooraf aan de balie contant of per pin te worden afgerekend. U krijgt een kwitantie mee voor het declareren bij de zorgverzekeraar. N.B. De vaccins dienen bij de apotheek te worden betaald, ook deze kunt u declareren bij uw zorgverzekeraar.

Vul s.v.p. het onderstaande zo volledig mogelijk in. Neem met name de tijd voor een uitgebreide omschrijving van uw reisroute. Eventuele kopieën van uw reisgids of vaccinatieboekje kunt u bij de doktersassistente inleveren. U kunt uw reisgids of vaccinatieboekje ook inscannen en meesturen met dit bericht.

Wat is uw geslacht?

Wat zijn uw voorletters?

Wat is uw naam?

Dit lijkt een ongeldig e-mailadres te zijn.

U heeft een ongeldig telefoonnummer ingevoerd.

Geeft u s.v.p. een telefoonnummer op waarop u overdag te bereiken bent, zoals een mobiel nummer!

Voer s.v.p. een geldige geboortedatum in, bijvoorbeeld 05/05/1945.

Geef uw geboorteland op.

Wie is uw huisarts?

Hieronder vragen wij u om informatie te verstrekken over de reis. Wees zo uitgebreid mogelijk! Dat is van belang voor een juist advies.

Ongeldige invoer

Voer elke stap van uw reis in, dus niet alleen uw eindbestemming maar ook de tussenstops waar u verblijft.

Via welke route reist u naar uw doel?

Graag zo gedetailleerd mogelijk aangeven via welke route u naar uw doel(en) reist. Dit is van belang voor een goed advies!

Ongeldige invoer

Per reisdoel graag uw verblijfsduur aangeven. Ook dit is van belang voor een goed advies!

Geef s.v.p. de reden van uw reis op.

Geef de vertrekdatum op.

Specificeer de omstandigheden van uw verblijf.

Maak s.v.p. een keuze

Graag zo gedetailleerd mogelijk! Welke vaccinaties, wanneer, geldigheidsduur. Eventueel hieronder een kopie van uw vaccinatiepaspoort uploaden.

Ongeldige invoer

Hieronder wordt u gevraagd naar uw medische conditie.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer.

S.v.p. zo volledig mogelijk!

Vul nee of ja in.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Vul nee of ja in.

Vul nee of ja in.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Vul nee of ja in.

Vul nee of ja in.

Vul nee of ja in.

Vul nee of ja in.

Invoer ongeldig.

Vul nee of ja in.

Vul nee of ja in.

Ongeldige invoer

Winnaar innovatieprijs

AchmeaEerstelijnsInnovatieprijs

De apothekers, fysiotherapeuten en huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg hebben de Achmea Eerstelijns innovatieprijs gewonnen omdat zij op basis van gelijkwaardige samenwerking zeer goede, samenhangende zorg voor patiënten met een chronische aandoening neerzetten.

ISO9001 gecertificeerd

KIWA ISO9001 GHCDDe huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg hebben van Kiwa een ISO9001 certificaat ontvangen voor kwalitatief hoogstaande en transparante zorg.